FAQ tickets

Kijk hieronder in de lijst van veelgestelde vragen over tickets, de kans is groot dat jouw vraag hier beantwoord wordt. Staat je vraag niet op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Waar en wanneer kan ik tickets bestellen?

Tickets zijn vanaf nu te koop enkel via de erkende verkoopkanalen Ticketmaster en Eventim.

Koop geen tickets buiten deze officiële verkoopkanalen!

2. Hoe kan ik tickets bestellen?

De promotors van Ed Sheeran zijn toegewijd om de illegale markt en de illegale doorverkoop te bestrijden.

Voor de 2022 tour voorzien we een nieuw mobiel digitaal ticket dat enkel verkocht wordt via de erkende verkoopkanalen.

In aanloop naar de start van de ticketverkoop raden we je aan om een account aan te maken bij onze erkende verkoopkanalen Ticketmaster en Eventim.

Je mobiele telefoon / smartphone zal fungeren als jouw ticket(s) dat je zal kunnen vinden in de app van de gekozen erkende ticketverkoper of wallet. Eens ticket(s) zijn aangekocht krijg je een bevestiging via mail als bewijs van aankoop. Deze mail is NIET jouw ticket(s).

Je zal op een later tijdstip instructies krijgen hoe je toegang krijgt tot je ticket(s). Dit zal pas enkele dagen voor het evenement zijn.

Bij aankomst aan het stadion zal je gevraagd worden om je mobiele telefoon / smartphone met daarop je ticket(s) te presenteren. 

Meer informatie over ticketverkoop vind je hier

3. Welke tickets zijn beschikbaar en wat kosten ze?

 • Zitplaatsen Tribune – categorie 1: € 101,00
 • Zitplaatsen Tribune – categorie 2: € 84,50
 • Zitplaatsen Tribune – categorie 3: € 72,40
 • Staanplaatsen terrein: € 90,00
 • Rolstoelplatform: € 90,00

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en mobilitietsbijdrage.

4. Hoe verloopt de ticketverkoop?

Er wordt voor dit concert enkel met mobiele digitale ticket(s) gewerkt. Deze worden enkel verkocht via de erkende verkoopkanalen Ticketmaster en Eventim.

Volg deze stappen:

STAP 1:
In aanloop naar de start van de ticketverkoop raden we je aan om een account aan te maken bij onze erkende verkoopkanalen Ticketmaster en Eventim.

STAP 2:
Koop online ticket(s) via onze erkende verkoopkanalen Ticketmaster of Eventim. Je kan maximaal 6 tickets per bestelling aankopen.

Belangrijk:

 • Je hebt een geldig gsmnummer nodig.
 • Eens ticket(s) zijn aangekocht krijg je een bevestiging via mail. Deze mail is NIET jouw ticket(s).

STAP 3:
Download de app van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim:

 • Ticketmaster app:
 • TIcketmaster app: iOS 
 • Eventim app: Android & iOS

Belangrijk:

 • Je kan je ticket(s) via deze app downloaden, de barcode wordt echter nog niet zichtbaar. Dit gebeurt pas enkele dagen voor de show.
 • Je hebt je mobiele telefoon / smartphone nodig om toegang te krijgen tot het concert!


STAP 4 (pas enkele dagen voor het evenement):
Activeer je ticket(s) via de app van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim.

Je ticket(s) activeren kan pas enkele dagen voor de show. Om je ticket(s) te activeren zal je je bestelling moeten valideren via SMS.

Belangrijk: Je ontvangt je ticket(s) ten vroegste enkele dagen vóór het evenement. Je ticket(s) zal enkel beschikbaar zijn in de app, je krijgt het niet toegestuurd via mail.

STAP 5 (dag van het evenement):
Bij aankomst aan het stadion zal je gevraagd worden om je mobiele telefoon / smartphone met daarop je ticket(s) te presenteren. Alle personen van eenzelfde bestelling dienen samen op hetzelfde tijdstip het stadion te betreden samen met de hoofdboeker wiens naam op de ticket(s) en op de bevestigingsmail staat.

Je zal wellicht gevraagd worden om volgende zaken voor te leggen om toegang te krijgen tot het stadion:

 • Je ticket(s) op je mobiele telefoon / smartphone
 • Je bevestigingsmail van de boeking
 • Een geldig identiteitsbewijs met foto dat overeenkomt met de naam op de ticket(s) en de bevestigingsmail van de boeking. Toegelaten zijn: een geldig (voorlopig) rijbewijs, een geldig of recent verlopen (op voorwaarde dat de foto nog accuraat is) paspoort of geldige identiteitskaart. Let op: Een kopie van een identiteitsbewijs is niet geldig.

5. Kan ik een ticket kopen als ik geen smartphone heb?

Een smartphone met geldig telefoonnummer is noodzakelijk om je tickets te ontvangen via de app van Ticketmaster of Eventim

Download de app van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim via onderstaande links:

 • Ticketmaster app:
 • Ticketmaster app: iOS
 • Eventim app: Android & iOS

6. Hoeveel tickets kan ik kopen?

Je kan maximaal 6 tickets per bestelling aankopen. Dit om zoveel mogelijk mensen een eerlijke kans te geven om tickets te kopen.

Alle tickets van één bestelling zijn gelinkt aan het gsmnummer dat je opgeeft tijdens je bestelling. Op de dag van de show moet het voltallige gezelschap samen het stadion betreden met de persoon die de tickets aankocht en ze op zijn/haar mobiele smartphone heeft staan.

Opgelet! Elke en alle transacties die gedetecteerd worden als botaankopen, patronen gecreëerd om dubbele accounts aan te maken om zo meer tickets te kopen dan de toegestane limiet of alle acties die een verdachte aankoop suggereren die de ticketlimiet overschrijdt, zullen geannuleerd worden.

7. Wat als we met een grotere groep/familie willen komen?

Je zal moeten proberen om een andere bestelling met een ander mobiel toestel te doen.

8. Zijn er leeftijdsrestricties? Kunnen kinderen mee?

Alle leeftijdsrestricties van het stadion uit worden duidelijk vermeld op de verkooppagina van de website van de erkende ticketverkopers.

Geen kinderen onder de 5 jaar toegelaten.

Fans jonger dan 12 jaar raden we aan een zitplaats te kopen. Het staand middenplein is niet geschikt voor kinderen!

Fans onder de 16 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. Fans jonger dan 16 jaar die liever op het staand middenplein staan, moeten begeleid worden door een volwassene in het bezit van een geldig ticket in dezelfde prijscategorie.

In het uitzonderlijke geval dat je tickets wil kopen voor 16-18 jarigen die niet in het bezit zijn van een smartphone, raden we aan dat je zelf ook het concert bijwoont met de 16-18 jarigen.

9. Zijn er speciale plaatsen en tickets voor personen met een handicap? Hoe koop ik een ticket hiervoor?

Samen met Inter leveren we extra inspanningen om het evenement toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. 

Personen met een handicap dienen speciale tickets te kopen voor gebruik van het rolstoelplatform.
U kan op de plattegrond hieronder zien waar deze plaatsen zich bevinden. Zowel de mindervalide bezoeker als de begeleider hebben een mindervalidenticket nodig om gebruik te maken van het platform.

Opgelet: deze zullen enkel te koop zijn via Ticketmaster. 

Deze tickets kan je reserveren door onderstaand formulier in te vullen: 

Vul hier het formulier in voor de show van vrijdag 22 juli 2022.
Vul hier het formulier in voor de show van zaterdag 23 juli 2022.

Het platform is niet enkel bedoeld voor rolstoelgebruikers. Ook mensen die slecht te been zijn (omwille van beperking of ziekte), mensen met dwerggroei, blinden en slechtzienden, ... komen in aanmerking voor deze tickets. Blinden en slechtzienden kunnen echter ook tickets kopen voor de tribunes (daar zijn zitplaatsen voorzien). Let wel: in de tribunes zijn geen liften beschikbaar, personen met krukken bestellen best plaatsen op het rolstoelpodium.

Opgelet!
De tickets voor het rolstoelplatform kosten €90 (inclusief servicekosten) en zijn beperkt in aantal.

Het maximum aantal tickets voor het rolstoelplatform staat op 2 per bestelling. De tickets zet je op naam van de persoon met een beperking, niet op naam van de begeleider. Ook voor de begeleider koop je een specifiek ticket voor het rolstoelpodium.

Reserveren kan alleen wanneer je aan de hand van een Europese blauwe parkeerkaart of een ander officieel document je handicap kan aantonen.

Mensen die geen nood hebben aan het platform maar wel gebruik wensen te maken van de overige faciliteiten (voorbehouden parking, alternatieve ingang, …), dienen geen speciale tickets te kopen, maar wel reguliere tickets.
Zorg er wel voor dat je de faciliteiten op voorhand aanvraagt via het online aanvraagformulier.
Dien je aanvraag voor de faciliteiten in voor vrijdag 1 juli 2022.

Heb je omwille van je beperking nood aan andere faciliteiten?
Neem dan even contact op met . De organisatie bekijkt dan wat mogelijk is.

Vragen?
Voor vragen omtrent de aankoop van tickets, kan je terecht bij Ticketmaster via .

Voor vragen over de faciliteiten voor mensen met een beperking kan je terecht bij  

De gegevens die je invult worden enkel gebruikt voor de aankoop van het ticket en de interne database van Inter en Ticketmaster. We verbinden ons ertoe persoonlijke gegevens onder geen enkele voorwaarde door te geven aan derden. Je kan altijd vragen je gegevens te wissen of in te kijken door een e-mail te sturen naar .

10. Kan ik tickets kopen als cadeau?

De identiteit van de hoofdboeker die de tickets aankocht zal gecontroleerd worden. Het kunnen voorleggen van het identiteitsbewijs met de achternaam van de hoofdboeker zal een vereiste zijn om het stadion te kunnen betreden. De andere aangekochte tickets door diezelfde persoon kunnen gebruikt worden door andere personen zolang zij tegelijkertijd met de hoofdboeker het stadion betreden.

Als je tickets als cadeau wil kopen voor iemand, zal je zelf ook aanwezig moeten zijn op de show om je gasten binnen te krijgen in het stadion.

11. Ik kan mijn bevestigingsmail niet vinden. Wat nu?

Kijk in eerste instantie zeker even in je spamfolder. Als je daar ook niks terugvindt, neem je best contact op met de klantendienst van de ticketverkoper waar je je ticket hebt gekocht. Als je niet zeker bent bij welke ticketverkoper je je ticket kocht, kan je altijd even kijken op het afschrift van je kredietkaart, daar staat dit meestal vermeld.

12. Ik wil een naam op een ticket veranderen. Kan dat?

Neem hierover contact op met de ticketverkoper waar je je ticket hebt gekocht.

13. Ik heb een ticket teveel gekocht. Wat nu?

Het doorverkopen van Ed Sheeran tickets zal enkel mogelijk zijn via het officiële doorverkoopplatform van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim. Alle andere vormen van doorverkoop zijn strict verboden.

Via de app van de ticketverkoper zal er een mogelijkheid aangeboden worden om je ticket opnieuw te koop aan te bieden. Meer details vindt u op de website van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim.

Elk Ed Sheeran ticket dat op een andere plek/manier wordt aangeboden voor doorverkoop, zowel online als offline (incl. Viagogo of eender welke andere onbevoegde bron inclusief alle tweedehands doorverkoop websites), kan resulteren in het automatisch annuleren van de gehele originele aankoop. De originele koper en zijn gezelschap kan de toegang geweigerd worden en alle andere aankopen die hij/zij gedaan heeft kunnen ook geannuleerd worden.

14. Wat als ik mijn smartphone verlies of van gsmnummer verander voor de show?

Contacteer hiervoor de klantendienst van de erkende ticketverkoper waar je je ticket(s) kocht.

15. Ik ben verhinderd en moet mijn ticket doorverkopen. Wat kan ik doen?

Het doorverkopen van Ed Sheeran tickets zal enkel mogelijk zijn via het officiële doorverkoopplatform van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim. Alle andere vormen van doorverkoop zijn strict verboden.

Via de app van de ticketverkoper zal er een mogelijkheid aangeboden worden om je ticket opnieuw te koop aan te bieden. Meer details vindt u op de website van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim.

Elk Ed Sheeran ticket dat op een andere plek/manier wordt aangeboden voor doorverkoop, zowel online als offline (incl. Viagogo of eender welke andere onbevoegde bron inclusief alle tweedehands doorverkoop websites), kan resulteren in het automatisch annuleren van de gehele originele aankoop. De originele koper en zijn gezelschap kan de toegang geweigerd worden en alle andere aankopen die hij/zij gedaan heeft kunnen ook geannuleerd worden.

16. Wanneer krijgen we onze ticket(s)?

Je volledig digitale ticket(s) zullen enkel beschikbaar worden gemaakt via de app van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim.

Je zal je ticket(s) moeten claimen enkele dagen voor de show via de app. Wanneer je ticket(s) hiervoor beschikbaar zijn, krijg je een notificatie in de app of een email van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim.

Voor alle duidelijkheid: er zullen geen fysieke ticket(s) per post worden gestuurd en ook geen digitale ticket(s) per mail. Dit concert werkt enkel met 100% digitale ticket(s).

Download de app van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim via onderstaande links: 

 • Ticketmaster app:
 • TIcketmaster app: iOS 
 • Eventim app: Android & iOS

17. Wat zijn de vereisten om het stadion te kunnen betreden?

Zorg ervoor dat je mobiele telefoon / smartphone voldoende is opgeladen.

Je zal wellicht gevraagd worden om je digitale ticket(s), je bevestigingsmail  en een geldig identiteitsbewijs met foto voor te leggen.

Een geldig identiteitsbewijs is: een geldig (voorlopig) rijbewijs, een geldig of recent verlopen (op voorwaarde dat de foto nog accuraat is) paspoort of een geldige identiteitskaart.

Let op:
Een kopie van een identiteitsbewijs is niet geldig.
Als er een andere naam op je ticket staat, kan je de toegang tot het stadion worden ontzegd.

Alle personen van eenzelfde bestelling dienen samen op hetzelfde tijdstip het stadion te betreden samen met de hoofdboeker wiens naam op de ticket(s) en de bevestigingsmail staat.

18. Wat is het tijdschema? Wanneer moet ik toekomen?

Kom op tijd, plan je bezoek. Neem het openbaar vervoer.

De deuren van het stadion gaan open om 16u00. Voorzie voldoende tijd voor de start van de show om je naar je plek te begeven.

Het volledige tijdschema wordt op een later moment, dichter bij de show, bekendgemaakt. Hou deze website in de gaten.

Timings zijn steeds onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen.

19. Wat kan ik wel/niet meenemen? Zijn camera’s toegelaten?

Verboden zijn: paraplu’s, flessen, blikjes, gevaarlijk en/of scherpe voorwerpen, (vuur)wapens, drugs, alcohol, vuurwerk, selfiesticks, drones, megafoons, huisdieren (met uitzondering van blindengeleidehond voor mindervaliden).

Professionele camera’s (dit zijn camera’s met afneembare lens), video- en opnamemateriaal zijn strict verboden. Camera’s voor persoonlijk gebruik en camera’s op je telefoon zijn toegestaan.

Betreden van het stadion impliceert instemming met mogelijke fouillering. Bij weigering wordt u de toegang verboden. Tevens is het verboden te roken in en rond het stadion. Er zijn geen kampeermogelijkheden voorzien.

De organisator kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor verlies, diefstal, schade, ongevallen.

20. De batterij van mijn smartphone is leeg dus ik krijg geen toegang tot mijn ticket. Wat nu?

Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voor je thuis vertrekt om dit te vermijden. Als je toch zonder batterij zou vallen, kan je je tot de box office wenden waar iemand je kan helpen om je bestelling terug te vinden.

21. Wat als mijn smartphone kwijt of gestolen is op de dag van de show?

Geen zorgen, we hebben een overzicht van elke hoofdboeker die ticket(s) heeft gekocht voor de show en we kunnen je dus verder helpen. Wend je hiervoor in eerste instantie tot de box office.

22. Ik kan niet binnen met mijn tickets, het scannen is mislukt en ik kan niet door aan de ingang. Wat nu?

Geen zorgen, we proberen je te helpen. Begeef je in eerste instantie naar de box office waar iemand je kan helpen uit te zoeken wat er misging.

Opgelet! Koop geen ticket(s) van iemand die je niet kent zowel in persoon als op straat of van een onbevoegde tweedehands ticketwebsite.

23. Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartners Ticketmaster en Eventim staan tot je dienst via onderstaande kanalen. 

TICKETMASTER

Als je al een ticket kocht: via deze link

Als het je nog niet gelukt is een ticket te kopen: via deze link


EVENTIM

Online: via deze link 

Telefonisch: 

 • BE: (50 cpm) (alleen bereikbaar vanuit België)
 • NL: (60 cpm) (alleen bereikbaar vanuit Nederland)

Email:

24. Wat doen jullie om de illegale tweedehands markt te bestrijden?

Je mobiele nummer is gelinkt aan je ticketbestelling. Je ticket(s) zijn gelinkt aan zowel je account op de door jou gekozen ticketverkoper EN aan je mobiele telefoonnummer. Dit betekent dat je ticket en de persoonlijke informatie die je gegeven hebt bij aankoop gelinkt zijn aan elkaar.

Als een ticket doorverkocht wordt op een andere manier dan via het officiële doorverkoopplatform van één van de erkende ticketverkopers Ticketmaster of Eventim zal het mobiele telefoonnummer niet gelinkt worden aan de tickets en zal u de toegang tot het stadion geweigerd worden.

Sinds 1 oktober 2013 valt het doorverkopen van een toegangsbewijs voor een evenement of concert onder de wet van 30 Juli 2013. Deze wet stelt dat doorverkoop van een toegangsbewijs tegen een hogere prijs dan de originele verboden is. Gebruik enkel de kanalen van de officiële ticketpartners Ticketmaster en Eventim.

Bestel je tickets enkel via de officiële ticketsites Ticketmaster en Eventim. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of illegaal doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn meestal hoger geprijsd, ook is het risico zeer reëel dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het concert zullen geven. Wij werken voor dit concert enkel met digitale tickets. Elk ander ticket dat wordt aangeboden is waarschijnlijk vals.

Er is in België een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat

 • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat. Dit is enkel mogelijk via het officiële doorverkoopplatform van de gekozen officiële ticketverkoper Ticketmaster of Eventim waar je je ticket kocht.
 • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
 • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
 • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in concerttickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via de officiële ticketkanalen - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er valse tickets worden aangeboden op de zwarte markt. Het is dus erg reëel dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het concert geweigerd worden. Meer info hierover op www.ilovemyticket.com en via FOD Economie.

25. Wat is de niet geregulariseerde tweedehandsmarkt (of zwarte markt) en ticket doorverkoop?

De onethische tweedehands doorverkoop ontstaat wanneer mensen tickets kopen aan nominale waarde en die dan doorverkopen aan duurdere prijzen via methodes en websites die niet werden goedgekeurd door de artiest. Dit ontzegt de echte fans de mogelijkheid om tickets te kopen aan nominale waarde.

Ticketzwendelaars en niet-geautoriseerde doorverkopers gebruiken meerdere betaalkaarten, valse identiteiten en geavanceerde computerprogramma’s (‘bots’) om grote hoeveelheden tickets aan te kopen die ze dan te koop aanbieden voor doorverkoop aan overdreven hoge prijzen.

26. Verkoopsvoorwaarden

De volledige verkoopsvoorwaarden lees je hier.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x